Категории
Код на продукта: pelargonium-ord-pink
Наличност: В наличност
44.00лв. 48.90лв.

Количество:

Icon Изпрати запитване

Тези сортове сакъзчета са маточно растение със силно изразен каскаден ефект, разклоненост на короната и изключително богат цъфтеж. Дължината на короната достига до 60-90см, а в широчина до 30-35см. Тези сортове са едни от най-любимите и полулярни отглеждани в цял свят. Сандъчето съдържа 4 разсада със здрава коренова система и оформена корона.

Растението идва при Вас разсадено в PVC сандъче в кафяв цвят (50 см) и готово за директно поставяне, там където сте определили място.

Цвят на растението: Розов

Цвят, материал и размер на сандъчето: Кафяв, PVC, 50 см


Място за сакъзчето:

При отглеждането на Сакъзчето (висящото мушкато) трябва да го поставите на полусенчесто или слънчево място, но за да се радвате на обилен цъфтеж е необходимо то да бъде на възможно най-слънчевото място в градината или на балкона. Можете да го поставите на място където утрините са влажни и хладни, но след това има обилно слънце. Зимата прибирайте сакъзчето в къщи и така можете да му осигурите цъфтеж в зимните студове

Поливане на сакъзчето:

Когато сакъзчето израства е необходимо то да бъде поливано обилно, като се има в предвид недопускането на задържане на вода. След това поливайте умерено.

Влажност при сакъзчето:

Влажността при отглеждане на сакъзчета трябва да е умерена. Ако тя бъде повишена може да се появят различни гъбни болести като например мани и изгниване на корените. Ако забележите вкоренявания по долната страна на листата това е сигурен признак за преовлажняване. За това спазвайте по-горе описаните правила за поливане.

Торене на сакъзчето:

За да имате обилен и постоянен цъфтеж на сакъзчето е необходимо редовно да го подхранвате с тор. Използвайте тор за цъфтящи балконски цветя. Може да използвате кристалон в съотношение 1-2 гр. на литар при всяко поливане. Сакъзчето трябва да се тори поне два пъти в месеца.

Болести и вредители при сакъзчетата:

Сакъзчетата са доста уязвими на болести и вредители. По тях се срещат бели мухи, сиво гниене, акари, литни въшки, белокрилки и мушкатово увехтяване. Борбата с болестите и вредителите извършвайте със препарати (инсектициди и хербициди) които можете да намерите във всяка селскостопанска аптека.


Съвети на специалиста:

- редовно отстранявайте прецъфтелите цветове;

- поливайте редовно при израстване и умерено при големи растения

- не позволявайте задържането на вода. Това води до различни проблеми с болести и вредители.

- торете два пъти в месеца възрастните растения.


Време за доставка: 3 работни дни от момента на поръчката


*** Имайте предвид, че растението пристига при Вас засадено, но не и с цвят. На Вас оставяме грижата за развитието му.

*** Предлагаме и опция, в която можете да ни изпратите съд, в който да засадим Вашето растение.


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!