media

Най-лошият враг на красивата градина? 

Много градинари ще дадат еднозначен отговор: плевелите. Не един вид плевел, а цяла цяла армия от тях. Плевелите лесно могат да превземат градината, ако са оставени без надзор. НО с помощта на няколко интелигентни съвети за плевене и инструменти, това е "битка, която лесно може да бъде спечелена”.

Първата стъпка в интелигентната битка срещу плевелите е изчакате дъжда. По-лесно се третират след валежи, когато почвата е влажна и мека, докато сухата и твърда почва затруднява издърпването на цели плевели от земята. И Вие със сигурност искате да се отървете от тях изцяло, тъй като дори една малка част от корена може да започне прераства в ново растение.

Стъпка втора: Инструменти. Използвайте двата инструмента с къси и дълги ръкохватки, за да можете да работите във възможно най-ергономичните позиции. Ръчните инструменти са най-добрият избор при работа в плътно засадени площи или да се отървете от един, единствен плевел.

Дълготрайните инструменти за плевене, подобно на култиватора или изкоренителя, са чудесни за отстраняване на плевели от лехи, от градински площи или цветни лехи. Местете внимателно инструментите около растенията, които искате да защитите, без да навредите на тях или техните корени.

Някои плевели процъфтяват дори в павирани области, като по някакъв начин намират достатъчно почва, за да растат в най-малките пукнатини. Глухарчето е пример за устойчива плевелна трева, която оцелява в тесни места. Ножът за вътрешен двор е удобен за да се отървете от тези агресивни плевелни корени, които се развиват в неудобните места.

Ако дворът ви се превръща в плевелна земя с къси плевели и глухарчета, изкоренете ги с подходящия изкоренител. Колкото по-млади и малки ги премахнете, толкова по-лесно е да се отървете от тях за дълго.




  • Mar 11, 2019
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Отговори

Полетата отбелязани със * са задължителни*