media

Академия по рязане

Има една причина, поради която кулинарното училище започва с уроци в уменията на ножа. Управлението на техниките за рязане е съществена част от всеки репертоар на готвача по същия начин, по който добрите ножове са в основата на добре оборудвана кухня. Никога не е твърде късно да се научите! Нашата академия за рязане ще ви научи как да режете тънко, на кубчета или да кълцате като професионалист и да изберете правилния нож за всяка задача.


Рязане 101: Лук

Накълцаният лук е важен герой в много ястия, така че определено си заслужава да се научите как да го направите правилно. Тайната е в това да комбинирате вертикално и хоризонтално рязане - и да използвате остър нож, за да избегнете сълзите!


Рязане на моркови със стил

Жулиен, Конкасе, Брюноаз и Батонет – тези класически стилове на рязане ще трансформират морковите в еднакви парчета и ще ги направят красиви в ястията ви. 


Четири техники за рязане на краставици

Повечето хора режат краставицата по един и същи начин. Внесете разнообразие в салатата си с четири нови начина на рязане.


Добрият нож в кухнята

Добрият нож е необходим и гъвкав компаньон в кухнята. Комбинирайки го с няколко семпли техники за рязане, ще бъдете готови да управлявате широк спектър от форми, размери и текстури.


Фино рязане на босилековите листа

За много финото нарязване на босилек, започнете като навиете листата му като цигара и след това накълцвайте хоризонтално, като използвате остър нож.


Нарежете динята с размер на хапка

Обикновено динята се реже във формата на триъгълник или полукръг, но знаехте ли, че има и друг начин за бързо рязане, дори и на малки хапки? Дебелата кора е лесна за нарязване с голям готварски нож.


Пригответе рибата като професионалист

Тънкото и гъвкаво острие на ножа за филетиране е перфектен за филетиране на риба. За да премахнете перките и режете рибата лесно, използвайте Ножицата за риба.


Точният инструмент за белене

Беленето може да бъде досадно с грешните инструменти и да ви накара да изхвърлите изобилие от добра храна, затова си струва да инвестирате в белачка и някои добри ножове за белене.


Заточване на ножовете

При заточване на нож Fiskars, използвайки заточващ камък или магнитна релса, редувайте ножа от едната страна на другата, като поддържате ъгъл от 15 градуса. С въртящо се точило, просто натиснете ножа 15-20 пъти и в двете посоки.


  • Jan 28, 2019
  • Коментари: 0
Свързани продукти
Коментари: 0

Няма коментари

Отговори

Полетата отбелязани със * са задължителни*