media

Традиционният коледен венец е естествената празнична декорация за входна врата или камина. Това също може да послужи и за голям, символичен подарък по време на празничния сезон. Ако имаш късмет, ще намериш запасите в градината си или в най-близката гора - добра причина да прекараш известно време в чистия зимен въздух.

Не забравяй да вземеш подходящите ножици със себе си, когато отидеш да събираш материалите. Много по-добре за дървото е да изрежеш клоните с ножица, отколкото да ги откъсваш ръчно. Хубавите и остри ножици ще направят рязането приятно и равномерно.

Използвай такова дърво, каквото имаш на разположение. Бял кедър, бор, хвойна, ела и туя са чудесни алтернативи. Особено белият кедър и туята нямат нищо против да се режат и бързо ще порастат нови клони. Можеш да използваш готова основа или да я направиш сам/а, например с помощта на върбови клони.

Ако направиш своя собствена основа, започни с оформянето на кръг от прави и дълги върбови клони. Завърти още няколко клона около кръга, за да го направиш по-здрав и дебел.

Нарежи клоните на по-дребно, така че да бъдат удобни за наслагване. Вържи първия клон плътно към основата с "цветарско" въже. Завий въжето два или три пъти около стъблата. Добави друг клон и го увий плътно. Продължавай да прибавяш клони плътно един до друг, докато основата на венчето не е напълно покрита. За естествен външен вид можеш да използваш панделка или звънче.

Направи го минималистичен или богато украсен, колкото искаш. Сега, венецът е готов за показване - например на входната врата за приятно посрещане на празника.


  • Dec 04, 2018
  • Коментари: 0
Свързани продукти
Коментари: 0

Няма коментари

Отговори

Полетата отбелязани със * са задължителни*