media

Децата ви се мръщят на салатите? Салатата може да е овкусена добре, но може би не е вдъхновяваща за тях. Няколко удобни трика ще накарат децата ви да изпразнят чиниите си за нула време.


1. Забавлявайте се

Изненадайте ги с нещо малко по-детинско. Поставете салатата в добре измита малка саксия. Оформете малко морков за базата, заровете няколко парченца авокадо и домати над него и направете купчина почва от варена черна киноа или тъмна галета и купчина на върха. „Засадете”  няколко зелени зеленчука в "почвата" и дайте на децата си вилици, които да ги използват като гребла.

2. Използвайте атрактивни цветове

 Децата обичат цветовете. Зелето, например, само по себе си изглежда скучно, така че в купичките на децата си, поставете всякакви вкусни храни с различни цветове. Нещо червено, нещо жълто, нещо зелено, нещо оранжево.... Направете салата в купа с дъга от цветове от тънко нарязано зеле или подредете вкусни салатни съставки в отделни зони на купата.

3. Нарежете на дребно
Накълцайте на ситно, на кубчета и слайсове. Половин парче домат, грубо настърган морков или цели листа от марули няма да се харесат на децата. Но когато всичко е нарязано на деликатни кубчета, парчета и слайсове, това вече е съвсем различна история: децата са заинтригувани и салатата отива на правилното място.

4. Купичката е важна! 
В името на промяната, какво ще кажете за поставянето на салата в празна кора от авокадо, листа от маруля или малка купа от тортила? Салатата може да се сервира в плоска тако черупка, на плосък хляб или в малък пъпеш. Понякога може да е забавно да се яде извън кутията за обяд, вместо да се използва същата - с различните ѝ отделения за всеки компонент на салатата и дресинга.


5. Експериментирайте с  различни стилове
Зеленчуците лесно могат да бъдат нарязани на парчета със смешни форми. Оставете въображението си да расте диво и нарязвайте зеленчуците на пръчки, кръгове, слайсове или пръстени или опитайте да използвате малки форми за сладки, за да сервирате салата под формата на ядливи сърца, звезди и цветя. Лъжицата за сладолед  може да се използва за оформянето на храна в забавни топки. Опитайте с авокадо, ябълка и варени кореноплодни зеленчуци, като цвекло, картофи и тиква.

  • Oct 24, 2018
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Отговори

Полетата отбелязани със * са задължителни*