media

Подготовка: 15 мин / Готвене: 8 мин / Ниво на трудност: Лесно / Температура на барбекюто: 220°C / Метод на готвене: 50/50


Основни съставки:

- 4 меки питки 

- 960г висококачествено мляно телешко месо

- 5 ч.л. прясно смлян черен пипер

- 3 ч.л. кристали от морска сол

- 200гр (8 филийки) сирене Раклет (можете да използвате и Чедър)


За гарниране: 

- ¼ айсберг, нарязан на ситно

- 6 големи кисели краставички, ситно нарязани

- 1 сладък бял/червен лук, много ситно нарязан

- кетчуп


Нужно оборудване: 

- Преса за бургери WEBER®

- Дигитален термометър за храна WEBER® (Моментално отчитане)

- Уред за бързо и лесно разпалване на въглища WEBER®


В кухнята: 

01 В кухнята смесете внимателно телешката кайма със сол и черен пипер, докато се комбинират добре.

02 Разделете каймата на 8 топчета с тегло около 120 g всяка. На следващо място, с помощта на Пресата за бургери, оформете кюфтетата си.

03 Поставете оформените кюфтета върху чиния и охладете в хладилника за един час, за да се втвърдят преди готвене. (Бургерът се различава от пържолата по това, че може да се приготви студена. Обработената му структура се втвърдява, така че да поддържа по-добре формата си)


На барбекюто:

01 Напълнете "Уреда за лесно и бързо разпалване" до върха

02 След като пламъците се покажат през горната част на уреда, изсипете огъня, покривайки само половината от решетката на въглищата. Това е за създаване на зона за безопасност от непряка топлина за вашите бургери. Поставете решетката за готвене, затворете капака и оставете барбекюто си да се загрее предварително.

03 Ако използвате газово барбекю, запалете лявата двете горелки в ляво, оставяйки дясната горелка изключена, за да създадете зоната за безопасност.

04 След като бургерите ви са си "починали", подправете ги щедро със сол и прясно смлян черен пипер.

05 Бургерите вече са готови за печенето. Поставете ги директно върху решетките за готвене върху запаленото въглища, затворете капака и ги оставете да се готвят 2 минути.

06 Преди да обърнете бургерите, проверете дали лесно ще се освободят от решетката за готвене. Ако го направят, тогава обърнете. Ако са залепени, може да им трябва малко повече време, докато се освободят. Оставете бургерите да се готвят още 2 минути, преди да ги поставите на непряка топлина.

07 В този момент добавете слайс кашкавал върху всеки бургер, преди да затворите капака. Това ще даде възможност на бургерите да се сготвят напълно, елиминирайки всякакъв риск от изгаряне.

08 Използвайте термометър за незабавно отчитане, за да гарантирате, че е достигната 70 ° C температура на сърцевината. Извадете и оставете бургерите  за няколко минути, докато приготвяте хляба и гарнирате.

09 Леко препечете долната страна на всяка половина на хлебчето, извадете и след това поставете бургера. Сервирайте с нарязан айсберг, сладък лук, кисела краставичка и кетчуп.








  • Oct 21, 2019
  • Коментари: 0