media

Независимо дали става дума за цепене на дърва или кастрене на дърва за огън/разплалки , има моменти, в които дадената брадва е неудобна. Задай си няколко въпроса, преди да решиш коя брадва Fiskars е най-подходяща за теб.


1. Кастрене или цепене на дърва?

 

Каква е задачата на брадвата? Да сече или да цепи дърва? Брадвите Fiskars X-Серия се предлагат в различни размери за бързо и безопасно извършване на различни задачи за цепене и кастрене.

 

Цепенето на дърва означава да се реже вертикално разположен дънер с единичен удар с брадва. Брадвите за цепене на Fiskars X-Серия позволяват на остриетата да проникват по-дълбоко и да разпръскват дървесината по-ефективно. Тези брадви за цепене предлагат разцепване само с един замах, така че трупите могат да се разделят с по-малко време, усилия и напрежение на ръцете.

Кастренето на дърва се състои в рязане на хоризонтални трупи на сегменти с няколко остри удара с брадвата. Брадвите за кастрене на Fiskars са предназначени да режат дървесните влакна, а не да ги разделят. Остриетата на тези брадви са в състояние да отрежат три пъти по-дълбоко при удар. Това позволява по-голямо проникване на острието на всеки удар, което улеснява сеченето на повече дърва за по-малко време.


2. Какъв размер е дървото?

Помисли какъв тип работни дейности ще се извършват. Ако трупите за цепене са малки, то тогава Брадва за цепене на дърва Fiskars X11 - S е страхотен залог.

Малката, но мощна брадва е дълга само 44 сантиметра, но инструментът предлага мощност и бързина за разделяне на малки и дори средни трупи с един удар. Удобният размер на брадвата улеснява пренасянето си на къмпинг или туристически пътувания.


Имаш  трупи със среден или голям размер, които се нуждаят от цепене?

Опитай с Брадва за цепене на дърва Fiskars X25 - XL. 72-сантиметровата  брадва има съотношение мощност/тегло, което увеличава скоростта на люлеене за повече мощност, която работи като алуминиева бейзболна бухалка.


За кастрене на малки дървета се препоръчва сеченето с брадва Fiskars X15. Покритието на острието с ниско триене помага да се предотврати забиването на главата на брадвата в дървото.



Кастренето на по-малки трупи или разпалки е най-лесно с Брадва за къмпинг лов и туризъм X7 - XS.

35-сантиметровата брадва е задължителен инструмент при къмпинг или туристически пътувания.


3. Какво е качеството?


Безопасността и качеството трябва да бъдат основна грижа при закупуване на брадва. Fiskars предлага доживотна гаранция на брадвите за цепене и кастрене. Защитният предпазител съхранява острието безопасно и предпазва от повреда, когато не се използва.

Брадвите на Fiskars X-Серията са създадени и за безопасно изпълнение.

Закаленото ковано стоманено острие остава остро по-дълго от традиционните брадви. Дръжката DuraFrame на брадвите поглъщаща ударите,  лека е, но по-здрава от стоманата. И перманентната форма PermaHead няма да се разхлаби, така че предпазва от счупване.

Въпреки че брадвите на Fiskars са изградени с оглед на безопасността, винаги следвай най-добрите съвети за безопасност, когато използваш  всяка брадва.

Като направиш домашното си първо, ще спестиш време и усилия по-късно. Сега е моментът да зададеш въпроси и да намериш правилните брадви Fiskars за твоите нужди на открито.



  • Sep 18, 2019
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Отговори

Полетата отбелязани със * са задължителни*